ΔΟΚΙΜΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΞΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (εκδοσεις δαμιανος)

ΡΩΤΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ; ΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.  ΡΩΤΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ; Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΜΑ Η ΑΞΙΑ. ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ    
 

ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

            ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟ ΟΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΥΧΑΙΑ, ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΕΚΟΥΣΙΑ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΟΒΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΦΤΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΝΥΨΩΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.

            ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΥΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΔΙΥΛΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΚΙ ΕΧΘΡΙΚΟ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ.

             ΚΑΤΟΠΙΝ, ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ, ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ, ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΑ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΩ Σ’  ΑΥΤΟ, ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ!

            ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ, ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΝΤΑ, ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ, Η ΨΥΧΗ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, Ο ΘΕΟΣ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ, Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Η ΑΛΛΗ ΖΩΗ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.

            ΟΤΑΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΑΞΙΟΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΗ, ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. ΑΛΛΑ, ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΑΡΑ…

            ΜΙΑ ΚΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΛΟ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΚΙ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΘΕΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΚΑΛΟ», ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ, ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΠΛΟΪΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΩΣ ΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

            ΩΣΤΟΣΟ, Ο ΡΕΝΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΜΑ, ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ, ΚΙ ΑΠΟ ΘΕΟΣ ΤΟΥ «ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΣΟΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ, ΥΠΟΠΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΘΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΛΩΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΑΠΟΛΥΤΟ, ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΝΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΥΠΑΡΞΙΑ!…

            ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: ΕΝΑ ΘΕΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΕΝΑ ΘΕΟ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ ΚΙ ΑΣΘΕΝΙΚΟ.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΕΟ, ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ!  

            ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Ν’ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΙΜΙΚΟ ΚΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ. ΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ, ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ. ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΟ, ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΝΟΘΕΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ!

            …ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ; ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΥΤΡΩΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ. Ο ΘΕΟΣ, ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ, ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΙΤΟ ΔΩΡΟ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ!

            ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ Η ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ.  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΡΗ ΚΙ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΛΥΣΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ  ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ.

            ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΖΟΝΤΑΝ. ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΟΥΔΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΑΓΡΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΣΙΜΟ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

            …ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ ΕΤΣΙ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΝΟ, ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ.

            ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.

            ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ «ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ» ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ» ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ», ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΛΥ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ. ΕΤΣΙ, ΠΛΑΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΖΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΕΤΣΙ, ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΜΕΓΕΝΘΥΜΕΝΟ, ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ «ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΛΑΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙ-ΕΒΡΑΪΚΑ.

            ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΘΙΚΗ» ΝΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Η ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΟΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙ Η ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. ΟΜΩΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΑΤΗ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΓΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΥΤΗ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

            …ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΙΑ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ». ΕΤΣΙ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΙ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ, ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ, ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΝΑΙ, Η ΘΕΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΟ ΓΑΜΟ, ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.

            ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΚΑΘΩΣ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΜΑΡΤΙΑ, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ» ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ: Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

            …Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.

            ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΛΑΣΜΑ. ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΤΗ, ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ. ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ, ΤΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΕΣ, ΓΙ’ Αυτό, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ ΑΞΙΕΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ.

            ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΠΩΣ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ. ΜΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΣ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΒΑΡΒΑΡΕΣ ΜΑΖΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΟΛΟΕΝΑ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΟΣ, ΠΙΟ ΑΞΕΣΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

            ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΣΘΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΑΠΗ ΣΑΝ ΤΙΣ ΝΟΣΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΤΟΥΤΗ Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΥΨΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΙ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

            …ΓΙΑΤΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΣΦΑΛΜΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΛΕΞΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΠΙΑ, ΝΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΑΧΑ, ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ Η ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΙΑ, «ΑΜΑΡΤΙΕΣ» ΚΑΙ «ΛΥΤΡΩΣΗ», ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ, ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ, ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ.

            ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΚΙΒΔΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΣΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

            ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΥΡΙΕΥΑΝ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ…

            ΣΙΓΟΥΡΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΨΕΥΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

            …ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΘΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ. ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΟΝ. ΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΙΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ: ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ, ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΑΦΕΛΕΙΑΣ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ.

            …ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΕΙΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ, Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΚΟΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ, ΚΑΘΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ.

            ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ». ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ, ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

            ΤΟΥΤΗ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΠΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ, ΠΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ Ν’ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ!  ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΤΟΛΜΗ!  ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ, ΘΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ!…

            ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΓΑΝΤΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ.  ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ.

            …ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΑΚΟΜΑ, ΠΩΣ ΜΕΣΑ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΤΑΙ «ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ». ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΑΡΚΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ «ΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ».

            ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ν’ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΪΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

            ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΝ ΘΕΟ. ΚΙ ΑΝ, ΑΚΟΜΑ, ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ, ΠΑΛΙ, ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ  ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΛΙΠΟΨΥΧΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΤΟΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΕΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ. Ο «ΑΓΙΟΣ» ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ.

            Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΗΣ. ΓΙΑΤΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ. ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ. ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ «ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΚΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟ «ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ».

            Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ… ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ  ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΣΗ. ΕΤΣΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ!

            ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΣ, ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΤΗΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ  ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ. ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ, ΕΤΣΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΚΙ ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.

            ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ Ν’ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ;;;

            Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

            ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΥΨΩΝΕΙ ΒΟΥΝΑ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Σ’ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ.  ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΣΚΕΨΗ Ν’ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΔΕΩΔΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ, Η ΓΗ . ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΨΥΧΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

            ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Η ΤΡΕΛΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

            Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ Η ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΙ ΑΣΘΕΝΙΚΩΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΩΡΑΙΟ ΤΥΠΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΟ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΣ… ΕΞΑΛΛΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

            ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ, ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Τα’ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΜΕΝΟ.

            ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ: ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.

            ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

            ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΝΟΣΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΝΟΣΗΡΟ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΡΑΧΙΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ

Από:

http://74.125.77.132/search?q=cache:W … =el&ct=clnk&gl=gr

http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=932